Webtilgængelighed

Webtilgængelighed på en hjemmeside betyder kort fortalt at hjemmesiden er gjort tilgængelig for alle – og især for dem som har en funktionsnedsættelse.  Den er blevet designet så brugere har forskellige behov, når det kommer til at skulle agerer med en hjemmeside, vil være i stand til at kunne bruge siden og give en god brugeroplevelse til alle brugere.

I Danmark er mere end 550.000 af den danske befolkning udfordret på den digitale tilstedeværelse. Det er brugere som har syns-, høre-, føle- og kognitive udfordringer. Enten i permanent eller midlertidig grad.

Eksempelvis så har en bruger med synsnedsættelse brug for hjælp til at kunne “se” hjemmesiden.  En døv skal have “hjælp” til at høre en video og en som har midlertidig stress er udfordret kognitivt.

Disse brugere får stor gavn af at et webdesign som er designet til at være brugervenligt og hvor man har indtænkt webtilgængelighed.

Som forfatteren og webekspert Steve Krug siger så klart “det handler om at dine besøgende ikke skal tænke”, men at det skal være logisk at bruge siden.

Hvorfor er webtilgængelighed vigtigt for min side?

Ved at gøre din side webtilgængelig bliver din hjemmeside tilgængelig for en meget bred målgruppe, og du får søgemaskinerne til at elske din side for de prioritere at hjemmesider giver gode brugeroplevelser.

På den lovmæssig side så har det været en forpligtelse for alle offentlige virksomheder i Juni 2021 at opfylde alle kravene op webtilgængelighed. Disse krav står i loven vedr. webtilgængelighed WCAG. Loven bygger på et EU-direktiv som referer til den internationale standard WCAG2.1 som betyder Web Content Accesibility Guidelines.

Fra juni 2025 kommer loven også til at gælde for private virksomheder. Derfor er det en god ide at sætte det i værk allerede nu, så er du på forkant med lovgivningen.

Opfatte

Kan en skærmlæser oplæse billeder og tekst

Navigation

Kan menuen tilgås via tastaturet i stedet for musen.

Audio

Videoer skal kunne ses med undertekster på.

Opbygning

Er siden opbygget så den nemt kan afkodes

Få Rådgivning af mig

Få min hjælp til at få en grundig og analyse af din hjemmeside for hvad du kan gøre for at forbedre siden,  så den bliver webtilgængelig som mulig.

Kontakt mig

Genveje

Copyright 2022 ©  Webdesign by Kathlyn

Scroll to Top